Fynes Fittness – Veel meer dan fitness alleen

Louise Fynes is sinds 2013 eigenaresse van Fynesfitness. Louise, zelf Ierse van geboorte, ontving in 2016 de Gorcumse ondernemersprijs in de categorie ‘jonge ondernemers’. De jury prees Fynes vanwege het grote maatschappelijke belang van haar vrouwvriendelijke sportieve organisatie. Hoewel iedereen meer dan welkom is om aan een gezonde leefstijl te werken, besteedt Fynesfitness namelijk veel aandacht aan vrouwen onder de titel ‘Ladies Sport’.

Groei en bloei van mensen

Ladies Sport is inmiddels uitgegroeid tot een activiteit waar wekelijks ongeveer honderd vrouwen met uiteenlopende achtergronden met elkaar sporten. Maar er wordt niet alleen gesport. Naast een goede fysieke gezondheid wordt er ook gewerkt aan zelfredzaamheid en het vinden van de weg in de samenleving. Zo gaan bij Ladies Sport gezond zijn en gezond voelen hand in hand. Centraal staat de hele keten van taalverhoging – vitaliteitstraining – levensstijl – aanpassen aan de Nederlandse samenleving (zonder verlies van de eigen cultuur en achtergrond). Fynesfitness is hiermee een belangrijk scharnierpunt in de Gorcumse samenleving. Met veel persoonlijke aandacht zorgen Louise en haar team ervoor dat mensen weer gaan deelnemen aan de samenleving, naar school gaan, letterlijk weer naar buiten gaan. Integratie, emancipatie en verbinding, daar draait het echt om. Louise heeft ook een eigen kijk op de omzet van haar bedrijf. “Natuurlijk gaat het ook om euro’s. Bij mijn bedrijf verdienen inmiddels dertien medewerkers hun brood. Maar wat ik veel belangrijker vind is de groei en bloei van mensen. Dat is de échte omzet van mijn bedrijf”.

Social happening

Fynesfitness is gevestigd aan de Dr. Van Stratenweg 15. Onder het aanstekelijke enthousiasme van Louise ontwikkelt het pand zich tot een ‘social happening’. Het pand gaat gebruikt worden door meerdere sociaal-maatschappelijke instellingen zoals Philadelphia (dagopvang), PasVOrm (passend onderwijs voor leerlingen in het voortgezet onderwijs), ZOW (zorg, onderwijs en werk), Avres en EVA (educatie voor mensen met ambitie). Het pand wordt het sociale hart van de wijk waar mensen met zeer uiteenlopende achtergronden elkaar ontmoeten. Het is de overtuiging van Louise dat het werken in een omgeving waar je verschillende mensen tegenkomt leidt tot meer begrip voor elkaar en een betere samenleving. Daarom bestaat haar eigen team ook uit een mix van mensen met meerdere nationaliteiten. En daarom brengt Louise in het pand ook uiteenlopende sociaal-maatschappelijke instellingen onder. “Het omgaan met mensen met andere achtergronden is een grote meerwaarde voor je eigen denken en doen. Zo groeien en leren mensen. Ik ook! Ik wil niet leven en denken in de beperking van grenzen”.

Wil je meer weten over FynesFitness? Kijk op http://www.fynesfitness.nl

Geplaatst op: 4 maart 2019

Reageer