Boombank bij De Schutse

Bewoners kunnen genieten van een nieuwe boombank

De Schutse aan Mollenburgseweg is sinds september een boombank rijker. De bank begint steeds meer te dienen als ontmoetingsplek voor bewoners van De Schutse en mensen uit de wijk.

Claire Zwaan en Mirjam Verduin, activiteitenbegeleiders van De Schutse, zagen dat bewoners van De Schutse tijdens warme dagen een tuinstoel mee naar beneden namen om in de schaduw van de boom bij de ingang te gaan zitten. Deze waarneming gaf hen aanleiding om contact op te nemen met de gemeente om te zien of er bij de boom een bankje geplaatst zou kunnen worden. Dat bankje staat er nu. De bewoners gebruiken het bankje regelmatig. Wachten op een taxi of wijkbewoners die op weg zijn naar bijvoorbeeld de nabij gelegen supermarkt. Een echte ontmoetingsplek voor de wijk!

Ook voor de winterperiode

Om te voorkomen dat de bank ongebruikt blijft tijdens de komende winterperiode wordt er nu door bewoners van De Schutse gewerkt aan dekens om over de benen te leggen wanneer het kouder gaat worden. Ook in de winter kan de boombank dus in gebruik blijven.

Bliek in actie

Het plaatsen van de boombank is ondersteund vanuit ‘Bliek in actie’. Onder deze titel helpt de gemeente Gorinchem mee om initiatieven van inwoners te realiseren. Het kan daarbij gaan om initiatieven waardoor de buurt gezelliger, veiliger of mooier wordt of die eraan bijdragen dat mensen elkaar ontmoeten. Deze hulp kan bestaan uit het ter beschikking stellen van materiaal, kennis of netwerk en in sommige gevallen het verlenen van een subsidie. De boombank bij De Schutse is door de gemeente bekostigd. De bank is op maat gemaakt van duurzaam materiaal. Ook de bestrating is aangepast, zodat mensen die wat slechter ter been zijn er makkelijk. Meer weten? Op de website van Bliek in actie lees je meer over soortgelijke initiatieven.

Geplaatst op: 22 november 2018

Reageer