HBO-onderwijs

Ook HBO opleidingen in Gorinchem

Zowel vanuit het bedrijfsleven als het onderwijs worden initiatieven genomen om in Gorinchem ook opleidingen op HBO-niveau aan te bieden. Voor opleidingen op dit niveau zijn inwoners nu nog aangewezen op omliggende grotere steden. HBO-opleidingen in Gorinchem zijn niet alleen goed voor de regionale economie, het draagt ook bij aan het binden van jongeren aan Gorinchem en de dynamiek in de (binnen)stad. Daarnaast is er in de regio vanuit de werkgevers een grote vraag naar HBO opgeleide werknemers.

Werken en leren voor HBO ICT

Inspelend op de vraag van het bedrijfsleven wordt met ingang van het schooljaar 2017/2018 een opleiding HBO-ICT aangeboden op het Da Vinci College. Het gaat hier om een 2-jarige duale HBO-opleiding (associate degree opleiding op niveau 5). Dat betekent dat de studenten zowel leren als werken in de ICT, bij een regionaal bedrijf. Er is een intensieve samenwerking waardoor de bedrijven mede de inhoud van het programma bepalen. Hierdoor krijgen de studenten precies de kennis in huis die bedrijven nodig hebben.

Met regionale bedrijven wordt ook nagedacht over het uitbreiden van het HBO-onderwijs naar ‘smart technology’.

Meer info over HBO-opleidingen op het Da Vinci: tdenbreejen@davinci.nl

HBO Liberal Arts & Sciences

Op dit moment worden door de Stichting Hoger Onderwijs Gorcum de mogelijkheden onderzocht voor de vestiging in Gorinchem van een HBO Liberal Arts & Sciences. Deze opleiding is nu alleen op universitair niveau te volgen in diverse studentensteden. Op HBO-niveau wordt deze brede opleiding in Nederland nog nergens aangeboden. De opleiding combineert onder andere wetenschap, economie en techniek met sport, kunst en filosofie. De bedoeling is dat studenten op een campus wonen, bij voorkeur in de Gorcumse binnenstad, zodat zij hun talenten zowel binnen als buiten de studie maximaal kunnen ontplooien. Het initiatief voor een HBO-opleiding Liberal Arts & Sciences is genomen door enkele docenten uit het onderwijs in Gorinchem.

Meer info kun je vinden op hogeschoolgorinchem.nl

Geplaatst op: 22 november 2018

Reageer