BrainStroom Innovatieplatform aan de Merwede

In de Visie van de stad staat dat Gorinchem wil vernieuwen door innovatie te omarmen. Op basis van die ambitie werd het innovatieplatform BrainStroom opgericht. BrainStroom wil kennis bevorderen, verbinden, inspireren en vooral vaart geven aan de innovatiekracht van het rivierengebied.

Open en onafhankelijk

Het platform BrainStroom is open en onafhankelijk. Via onder meer kennissessies, evenementen als het BrainStroom InnovatieFestival en een sterk online platform zwengelt het innovatie in het rivierengebied aan. Het uiteindelijke doel is de verwezenlijking van het BrainStroom InnovatieFonds.

Toekomstbouwers

Het initiatief BrainStroom werd in 2017 gepresenteerd tijdens een van de GO2032 events. Op 1 maart 2018 vond de officiële kick-off plaats op verschillende locaties in de Gorcumse binnenstad en in juni was BrainStroom medeorganisator van de kennissessie ‘Samen stromen naar 2032’ op slot Loevestein.

BrainStroom is een initiatief van Stefan Bergman, Annika van der Kevie, Maudy van Leeuwen en Petra de Vries. Zij hebben samen een aanzet gegeven, om aandacht voor én het versterken van innovaties voor de toekomst mogelijk te maken. Alle vier de initiatiefnemers zijn zeer verbonden met het rivierengebied en komen in hun werk vrijwel dagelijks in aanraking met bedrijfsmatige én sociale ontwikkelingen waarbij innovaties een rol spelen.

Arsenaal aan denktechnieken

Innovatie zonder creativiteit bestaat niet. Hoe haal je de creativiteit naar boven wanneer het er écht om spant? Creativiteitstechnieken helpen ons om nieuwe denkwegen te ontdekken en te verkennen. De eerste workshop ‘Zakelijke Creativiteit’ was daarom op 26 november 2018. Georganiseerd door BrainStroom, bij de Bank van Noppes in Gorinchem. Slimme ideeën en briljante oplossingen, daar draaide deze workshop om.

BrainStroom Innovatiefestival

BrainStroom wil in 2019 een Innovatiefestival organiseren. Om op een vernieuwende wijze vaart maken met de Nederlandse innovatiekracht in ons rivierengebied. Én om inzicht te geven in de innovaties die er in onze regio tot stand komen. Door elkaar op het festival te ontmoeten kunnen de mooiste dingen tot stand komen.

Aanmelden platform

Is dit een initiatief waarbij u graag zou aansluiten? Neem dan contact op met BrainStroom via de website of word lid van de BrainStroom LinkedIn groep.

Geplaatst op: 8 november 2018

Reageer