Brainstroom

Kennissessie Samen stromen naar 2032

Wordt de Visie van de stad al waarheid?

De Visie van de stad is al weer even gereed. De afgelopen tijd zijn er allerlei initiatieven gestart om die visie werkelijkheid te maken. Hoe staat het nu met de plannen? En zijn we al dichter bij ons droombeeld van de stad? Om de balans op te maken, organiseerde de gemeente samen met innovatieplatform BrainStroom in juni de eerste kennissessie ‘Samen stromen naar 2032’.

‘Slimme stad’

De veerboot Gorinchem VIII van Riveer bracht de ruim honderd deelnemers aan de sessie naar Slot Loevestein. Daar aangekomen kregen zij eerst een korte pitch over GO2032, vervolgd door pakkende video’s en een mini-talkshow met burgemeester van Gorinchem Reinie Mellisant-Briene, Arie van den Herik (ontwikkelaar projecten zorg, arbeidsmarkt en onderwijs), Marit van Heugten (projectmanager EDBR Drecht Cities) en Stefan Bergman (ondernemer Montomedia, mede-initiatiefnemer BrainStroom). Innovation consultant Stefaan Vandist gaf daarna een lezing over toekomstige innovaties en wat zij gaan betekenen voor de ‘slimme stad’, een door de deelnemers zelf gekozen onderwerp.

Centrumpositie gemeente Gorinchem

Burgemeester Reinie Melissant-Briene sloot de avond af met een dankwoord waarin zij opriep tot samenwerking: “Ik vind het goed om mensen te spreken op een avond als deze en met elkaar inspiratie op te doen. Het Gorcums college staat aan de vooravond van een heel belangrijke gebeurtenis: allerlei gemeenten om ons heen zijn aan het opschalen. Wij zijn de kleinste, maar we hebben wel de centrumvoorzieningen en hebben potentie. Wij gaan samen met de regio en met de provincie aan de slag voor het behoud van onze centrumvoorzieningen. Ideeën zijn van harte welkom. We hebben elkaar nodig!’

Geplaatst op: 8 november 2018

Reageer