Windpark Groote Haar

Groene energie opwekken met twee windmolens

De omgevingsvergunning voor het plaatsen van twee windmolens bij bedrijventerrein Groote Haar is definitief. Dat is goed nieuws voor Energiecoöperatie De Knotwilg en Eneco. Zij gaan het windpark ter noorden van Gorinchem realiseren en exploiteren onder de naam ‘Energie Groote Haar BV’.

In opdracht van de gemeente Gorinchem geven Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco handen en voeten aan het windpark. De groene energie die straks wordt opgewekt, is bestemd voor bedrijven op het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland. Alle partijen willen met de bouw van het windpark een boost geven aan de energietransitie en een groene omgeving.

Bereikbaar maken bouwlocaties

Het duurt nog even voordat de bouw van het windpark daadwerkelijk start. De aanleg van het bedrijventerrein begint pas later. Daarnaast moeten de bouwlocaties eerst bereikbaar gemaakt worden voor het werkverkeer. De lokale wegen en bruggetjes zijn ongeschikt om de zware en lange delen van de windmolens over te vervoeren. De eerste stap is daarom het aanleggen van een tijdelijke op- en afrit naar de A27.

Zelf investeren in groene energie

Als de molens er staan, kunnen Inwoners in en rond Gorinchem straks hun eigen groene energie opwekken en gebruiken. Dat kan door een stukje van de windmolens te kopen en windenergie af te nemen. Het is ook mogelijk om in de windmolens te beleggen zonder dat je energie afneemt.  Investeren kan nu al door geld te lenen aan Energiecoöperatie de Knotwilg voor de realisatie van de molens. Lijkt het jou wat om te investeren in deze groene energie? Kijk voor meer informatie op www.energiecooperatiedeknotwilg.nl

Geplaatst op: 22 november 2018

Reageer