Gorinchem neemt deel aan de Nationale Duurzame Huizenroute

Veel mensen met een eigen huis willen wel energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet hoe. Voorbeelden en ervaringen van woningeigenaren die dit al wel gedaan hebben kunnen dan behulpzaam zijn. Vaak is dat het laatste zetje om ook zelf tot actie over te gaan.

Daarom doet Gorinchem mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. Op de website van deze organisatie staan tal van inspirerende voorbeelden van huiseigenaren uit het hele land die hun huis verduurzaamd hebben en energiezuiniger gemaakt hebben. Via de zoekfuncties kun je zoeken naar woningen in de buurt of type woning, bouwjaar etc. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door via de site bereikbaar voor vragen of aanvullende informatie.

Naast thematours door het hele jaar heen organiseert de Nationale Duurzame Huizenroute ook elk jaar een paar dagen waarop mensen die geïnteresseerd zijn om hun eigen huis te verduurzamen en energiezuiniger te maken maar niet goed weten wat te doen en waar te beginnen een kijkje kunnen nemen bij woningeigenaren die de stap al wel gezet hebben. Uit hun mond kunnen zij horen (en zien!) wat er bij is komen kijken, wat het effect is op het wooncomfort, wat de financiële effecten zijn en dergelijke. In 2019 vinden deze ‘kijk- en luisterdagen’ op zaterdag 2 en 9 november plaats.

Aanmelden

Gorcumse woningeigenaren die interessante maatregelen toegepast hebben en die het leuk vinden om de opgedane ervaringen en kennis te delen kunnen zich aanmelden bij de website van de Nationale Duurzame Huizenroute. Door kennis en ervaringen te delen worden kunnen andere woningeigenaren op weg geholpen worden om ook dergelijke maatregelen te gaan nemen. Elke ervaring is welkom: HR-glas, zonnepanelen, dak- en gevelisolatie, warmtepomp of andere duurzame oplossingen. Voor wie aan de slag wil met duurzaamheid zijn praktijkervaringen waardevol. Zo hoeven zij niet het wiel uit te vinden.

Kenniscentrum Duurzaamheid

De deelname van Gorinchem aan de Nationale Duurzame Huizenroute is een initiatief van het Kenniscentrum Duurzaamheid. Dit is een groep betrokken Gorcumers, die actief bezig zijn met duurzaamheid en energiebesparing. Het Kenniscentrum Duurzaamheid is voortgekomen uit de Visie van de stad/Go2032 en Het Nieuwe Wonen.

Meer informatie over de Nationale Duurzame Huizenroute? Kijk op www.duurzamehuizenroute.nl
Ook op www.regionaalenergieloket.nl/gorinchem staat informatie voor woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken. Van eenvoudige tot verregaande maatregelen en alle acties op het gebied van duurzame energie die er in de gemeente Gorinchem lopen.

 

Geplaatst op: 13 juni 2019

 

Reageer